welcome to this bird site, where all pictures are supplemented with facts 
just by getting outside, you let nature in

Oeverpieper

 

Een Oeverpieper is wat groter en steviger dan zijn familieleden zoals de gras- of boompieper., maar evengroot als de waterpieper. Deze is duidelijk donkerder dan de andere Piepers en het kleed is minder contrastrijk. Het verschil is dat ze donkere poten hebben, terwijl de andere roze poten hebben. De buitenste staartpennen zijn grijs i.p.v. wit, en de snavel is wat langer (maar dit is lastiger waar te nemen). Als echte kustvogel vertoont de Oeverpieper zich zelden in het binnenland.
Deze vogels broeden op rotsachtige zeekust en/of eilanden met lage vegetatie. Het nest is een kommetje van gras, stengels, bladeren en zeewier, lichtjes bekleed met fijner materiaal. Het vrouwtje broedt op de eieren, beide ouders voeren de jongen. Meestel legt het vrouwtje twee legsels.
De Noordelijke popupatie trekt voor de winter zuidwaarts en overwintert langs de Nederlandse en Belgische kust en verder zuid. Oeverpiepers zijn bij ons aanwezig tussen half september en half april. De terugtrek naar de Scandinavische broedgebieden verloopt bijna ongemerkt.
#nikond500 #tamron150600g2 #Zeebrugge

DSC_3853-Enhanced-NR
DSC_3846-Enhanced-NR
DSC_3844-Enhanced-NR
DSC_3843-Enhanced-NR
DSC_3861-Enhanced-NR
DSC_3860-Enhanced-NR
DSC_3859-Enhanced-NR
DSC_4179-Enhanced-NR
DSC_4180-Enhanced-NR
DSC_4183-Enhanced-NR
DSC_4182-Enhanced-NR
DSC_4187-Enhanced-NR